Новини за тиждень (відео)

Новини
Новини

Слава Україні! У програмі “Новини за тиждень” Ви дізнаєтеся про таке:
– З російського полону повернули бійця із Золочівщини;
– У Золочівському районі навколішки зустрічали тіло воїна Мар’яна Варварука;
– Україна пережила 14-ту масовану ракетну атаку poсійських окупантів по енергосистемі: є влучання у Львівській області. У Золочівському районі ракета окупантів впала за 4 метри від автобусної зупинки.
– Школярі у Золочівському районі організували вертеп та зібрали кошти для ЗСУ;
– Внаслідок ДТП травмована неповнолітня дівчина;
– У Золочівському районі горів автомобіль;
– У Буську попрощалися з воїном АНДРІЄМ КОВАЛЕМ;
– У Бродах рятувальники надали доступ в квартиру поліції, було виявлено тіло жінки;
– Учні та викладачі Бродівської школи естетичного виховання представляли Україну на концерті у Польщі;

Як повідомлялося раніше, відбувся черговий великий обмін полоненими. Вдалося повернути 116 наших людей, оборонців Маріуполя, херсонських партизанів, снайперів з Бахмутського напрямку та інших наших героїв. Серед них повернули додому бійця зі Золочівщини.
“Серед 116 Героїв, яких вчора Україна повернула з poсійського полону, є також захисник з нашої області. Воїн Петро, який захищав Україну у лавах Національної гвардії, не виходив на зв‘язок із 12 травня 2022 року. Вітаємо Героя зі Золочівщини вдома. Дякуємо за віддану службу Батьківщині. Бажаємо швидкого відновлення. Чекаємо на повернення усіх наших захисників”, – про це повідомив голова ОВА Максим Козицький.
Загалом від 24 лютого вдалося повернути вже 1762 українців і українок із російського полону.
____________
Як повідомляли раніше, внаслідок важкого поранення, 7 лютого помер молодший сержант, командир відділення Варварук Мар’ян Андрійович із села Ожидів Золочівського району.
Мар’ян отримав поранення 24 січня під час бойового завдання в населеному пункті Красна Гора (Бахмутська міська громада) Донецької області, внаслідок артилерійського обстрілу противником.
09 лютого 2023 року Мар’яну Варваруку мало б виповнитися 33 роки.
У рідному селі люди навколішки віддавали останню шану Герою, що віддав життя аби захистити Україну, всіх нас.
Світла пам’ять і шана Герою України!
____________
10 лютого Україна пережила 14-ту масовану ракетну атаку poсійських окупантів по енергосистемі, є влучання у Львівській області. У Золочівському районі ракета окупантів впала за 4 метри від автобусної зупинки. Про це повідомляє голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.
____________
Учні Сасівської школи у Золочівському районі організували вертеп аби зібрати кошти для допомоги ЗСУ.
____________
Внаслідок ДТП на Львівщині травмована неповнолітня – поліцейські встановлюють обставини. Про це повідомляє кореспондент “Золочів.нет” з посиланням на поліцію Львівської області.
“Дорожньо-транспортна пригода сталася 8 лютого, близько 00.40, на автодорозі «Київ-Чоп» у селі Суходоли Золочівського району. Як попередньо встановили правоохоронці, водій автомобіля «Opel Zafira», 21-річний житель Рівного, не впорався з керуванням та в’їхав у металевий відбійник. Внаслідок ДТП пасажирка автомобіля, 17-річна мешканка одного з сіл Рівненської області, отримала тілесні ушкодження та була доставлена до лікарні. За фактом слідчі відділення поліції №1 Золочівського районного відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Правоохоронці встановлюють обставини події”, – інформують у поліції Львівщини.
____________
8 лютого у Золочівському районі горів автомобіль. Про це повідомляє кореспондент “Золочів.нет” з посиланням на Золочівське РУ ГУ ДСНС України у Львівській області.
“8 лютого 2023 року о 08:38 год. до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу за адресою сел. Красне (Красненська СТГ) по вул. Миру, 35 Золочівського району в автомобілі “Renault Kango”. Вогнем знищенно моторний відсік автомобіля на площі 1 м кв, лобове шкло на площі 1 м кв., капот і фара. Врятовано: автомобіль. Пожежу ліквідовано о 09.03 год.Виїжджали: 14 ДПРЧ м. Буськ, МПК с. Бортків”, – інформує ДСНС.
____________
4 лютого поблизу населеного пункту Спірне Бахмутського району Донецької області під час мінометного обстрілу, завданого військовими формуваннями рф, отримавши смертельні поранення загинув 40-річний мешканець Буська КОВАЛЬ АНДРІЙ АНАТОЛІЙОВИЧ.
▪️Воїн з 2014 року захищав Україну, з грудня 2020 року служив за контрактом водієм стрілецького батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Сухопутних військ Збройних сил України.
Світла пам’ять і шана Герою України!
____________
6 лютого о 10:47 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення, що в м. Броди на вул. Хроновича, 2 Золочівського району, тривалий час не відчиняє двері свого помешкання жінка, 1942 року народження. Квартира знаходиться на третьому поверсі трьохповерхового житлового будинку. На місце події було направлено пожежно-рятувальне відділення м. Броди. Рятувальники за допомогою висувної драбини, через вікно, надали доступ працівникам поліції для потрапляння в квартиру. В помешканні було виявлено тіло власниці”, – інформує ДСНС.
Обставини події з’ясовують правоохоронці.
____________
14 січня учні та викладачі Бродівської школи естетичного виховання, а саме капела бандуристів «Домінанта» та тріо «Зоряне намисто» представляли Україну у новорічно-різдв’яному концерті у містечку Яворки Республіки Польща.
____________
Дякуємо за довіру і що завжди з нами. Підписуйтеся на наші сторінки у соцмережах. Якщо вам подобається наша робота, ви можете нас підтримати лайками, репостами або у будь-який можливий для вас спосіб. І пам’ятайте, що детальніше найсвіжіші та найактуальніші новини ви зможете переглянути на сайті «Золочів.нет». Чекаємо розвитку подій. Якщо у вас є цікава інформація контактуйте з нами. Залишайте свої коментарі. Закликаємо вас поширювати лише перевірену інформацію. Гуртуватися, допомагати армії. Дякуємо усім захисникам та захисницям! Слава Україні! Героям слава!

Next Post

Люди стурбовані щодо питання надання в користування підприємству земельної ділянки без їх відома (відео)

12 лютого 2023 року у будинку культури села Золочівка відбулася зустріч щодо питання надання в сервітутне користування земельної ділянки ТзОВ “Карпатські мінеральні води”, яке піднімалося на сесії Золочівської міської ради 2 лютого 2023 року. Зі слів місцевих мешканців, без їх відома. Щодо цього коментарі “Золочів.нет” надали місцеві мешканці Ольга Чепак, […]