Бюджетно, красиво, комфортно: постільна білизна з бязі

Для спокійного сну потрібно обрати постільну білизну, що не кошлатиться, не має неприємних швів, не електризується та добре всмоктує вологу. Впізнали? Так – це знайома з дитинства бавовна. Якщо потрібно швидко оновити дизайн спальні або облаштувати дитячу кімнату – варто купити бязь, її властивості з давніх часів високо цінують домогосподарки та лікарі. На що звернути увагу при виборі тканини?

Щільність

Є звичайна бязь, бязь Голд та «Голд люкс». Головна відмінність маркування сорту тканини – її щільність. Бязь – це натуральна бавовна, яка сплетена простим полотняним переплетінням. Чим щільніше притиснути нитки одна до одної – тим довше прослужить тканина.
Для дитячих виробів експерти радять обирати бязь з меншою щільністю: вона чудово пропускає повітря, відмінно прасується та швидко сохне. Маленькі нічні неприємності будуть менш непомітні та швидко виправлені.
Бязь Голд та Голд Люкс має щільність від 125-130 гр/м². В деяких випадках задля підвищення міцності тканини до бавовни додається синтетичне волокно, яке підвищує строк використання білизни та зменшує схильність тканини до створення поверхневих вузелків під час прання. Бязь Голд – тканина пружна, приємна на дотик, міцна, витримує від 40 циклів прання. Постільну білизну із голд-бязі легко прасувати, вона не втрачає естетичного вигляду та відчуття свіжості під час довгого зберігання.

Кольори


Експерти радять обирати для постільної білизни тканини пастельних відтінків, які сприяють легкому засинанню. Красиво виглядає постільна білизна із складним контрастним візерунком, в смужку, клітинку, ромбами, квітковим орнаментом. В моді білизна «під вишиванку», в стилі «прованс» та однотонна.

Економічність


Бязь щільністю від 125гр/м² коштує недорого та має мінімальні показники усадки. Рулон бязі з Пакистану має стандартну ширину 220 см та безліч кольорів та орнаментів. Таку тканину вигідно використовувати для гуртового виготовлення комплектів постільної білизни – для дитячих садочків, лікарень, санаторіїв, приватних готелів та туристичних баз.
Як власникам закладів зекономити до 30% бюджету на постільну білизну? Закупіть декілька рулонів тканини. Замовте у місцевому ательє пошиття із точним розкроєм комплекту із простирадла, наволочки та підковдри по міркам ліжок. Гроші збережені, в наявності красиві однакові комплекти ідеального розміру та кольорів, що відповідають дизайну приміщень.

Next Post

Найстильніші розумні годинники 2019 року

Смарт-годинники вже давно стали буденним, стильним і функціональним гаджетом, який разом зі смартфоном дозволяє наблизитися за рівнем комфортності та ергономічності до епохи тотальної кібернетизації бізнесу, побутових завдань і повсякденного життя людей. Для власників бізнесу і дуже зайнятих людей, особливо — жителів великих міст-мільйонників — розумні годинники можуть бути справжнім порятунком […]