Останки 23 вояків минулих війн знайдено у Бродівському та Яворівському районах

Останки 8 вояків австро-угорського та 15 російського війська, які загинули у роки Першої Світової війни віднайдено в 9 необлікованих похованнях у Бродівському та Яворівському районах Львівської області.

Під час польових пошукових досліджень місць боїв часів Першої Світової війни, у населених пунктах Бродівського та Яворівського районів, членами ГО «Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять» та ГО «Закінчимо війну», було віднайдено уцілілі та зруйновані сучасними «могильними мародерами» необліковані поховання австро-угорських та російських вояків, які загинули у цих місцевостях у вересні та жовтні 1914 року.
З дев’яти санітарних поховальних ям вилучено останки 8 вояків австро-угорського та 15 російського війська. У вцілілих від «могильних мародерів» захороненнях знайдено фрагменти військових одностроїв, спорядження, особистих речей. У 3 австро-угорських вояків виявлено військові ідентифікатори, та через поганий стан їхнього збереження неможливо встановити особисті дані загиблих.


Останки загиблих вояків заплановано перепоховати 11 листопада, до Дня завершення Першої Світової війни на військовому цвинтарі в містечку Івано-Франкове Львівської області.
Пошуковці сподіваються, що нарешті Львівська обласна рада та Львівська обласна державна адміністрація знайдуть необхідні кошти на перепоховання, а не покладуть знову усі витрати на членів пошукових організацій, які пошук та ексгумацію проводять власним коштом.

Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять»,
Любомир Горбач

Next Post

Флешмоб до Дня миру у Золочівському ОЗЗСО І-ІІІ ст. №1 (відео)

Щорічно у Золочівському ОЗЗСО І-ІІІ ст. №1 проводять флешмоб до Дня миру. Як розповіли учні Золочівського ОЗЗСО І-ІІІ ст. №1 Діана та Настя, такі флешмоби для навчального закладу стали вже традиційними. Композиційні танці готують учні з вчителями щорічно до Дня миру. Танцюючи діти вкотре наголошують, що Україна мирна держава і […]