«Щоб усі були одно…» – у Золочеві завершився тиждень Спільних екуменічних молінь

Ось і закінчився у неділю, 5 лютого, тиждень Спільних екуменічних молінь у нас, на Золочівщині. Почергово, починаючи від храму Св. Миколая, що належить монашому Чину Святого Василія Великого, далі – у костелі Успіння Пресвятої Богородиці (РКЦ), храмі блаженного Миколая Чарнецького (УГКЦ), храмі Вознесіння Господнього (УГКЦ), храмі Всіх Святих Землі Української (УАПЦ), храмі Святої Софії (УАПЦ) та храмі Жінок-мироносиць (УГКЦ).
Направду, спільною була молитва і звернення до Всевишнього – за єдність, щиру і неподільну віру, за любов у Господі.
Священнослужителі вітали своїх співбратів та усіх прибулих на екуменічний захід і передавали естафету один одному. У відданих молитвах, колядках, словах, єднаннях рук, душ і сердець наголос був на тому, що наш Небесний Отець приготував для усіх тисячі шляхів, про які ми нічого не знаємо. Але, всі ті, хто ставить собі за найвищу мету – служити Богові та славити Його, побачать, що будь-які труднощі на цій нелегкій дорозі зникатимуть і, врешті, відкриється спільна дорога.
Правда і найвища суть у тому, що Бог єдиний для усіх, як і в тому, що ніхто і ніщо не примушує жодного з нас до вибору – незважаючи на те, чи ти священнослужитель, чи багач, чи бідняк. Ми маємо вільну волю. Як і маємо перед собою дорогу світла і темряви, істини і заблудження. Що прийняти – вирішувати кожному зокрема. Якщо зважити на те, що розум кожної особистості обдарований силою розрізняти добро і зло, любов і ненависть, то маємо усвідомлювати й те, найважливіше, – що відповімо за слово, думку і дію. Кожен за своє. Тому, докладаючись до прописаної у Святої письмі істині: «Щоб усі були одно…», кожен своєю мірою матиме заслугу, ще тут, у земному житті.

Галина МЕЛЬНИК

На фото: під час Спільних молінь у храмі блаженного Миколая Чарнецького, костелі Успіння Пресвятої Богородиці та храмі Вознесіння Господнього (оо. Василіяни)

Залишити відповідь

Next Post

EX.UA повністю відновить роботу за кілька днів

Найбільший український файлообмінник EX.UA, робота якого в кінці січня була заблокована міліцією, у найближчі дні може повністю відновити свою діяльність. “Ми звернулися безпосередньо у МВС, і у нас є підстави вірити, що наші доводи сприйняті позитивно. Є надія, що ми знайшли точки дотику і знайшли вихід зі сформованої ситуації. Ми […]